Er was een tijd dat mensen opgejaagd werden en vervolgens in kampen werden ondergebracht. Arbeid macht frei ! Deze mensen werden verplicht een nummer aan te nemen dat in hun huid werd gebrand of getatoëeerd.

Schijt je rijk, het spel waarmee Jacques Vermeire lange tijd kon bijklussen, draait ook rond nummers. Het vak waarin het melkgevende & herkauwende zoogdier zijn ronde drol laat vallen, is genummerd.

Zelfs de domste idioot speelt op de Lotto, en zelfs ik, zeg wel eens : “Als ik de Lotto zou winnen dan neuk ik me ...., met 3 ...., gedurende ..., in het land van .... ! “ Helaas speel ik nooit op de Lotto vanwege het ongeloof in het hebben van juiste nummers.

Zo zie je maar dat nummers belangrijk kunnen zijn, en zelfs het verschil kunnen maken. Wie weet had Jacques Vermeire nooit Eva ontmoet als hij niet uitblonk in de 3 (alweer een nummer) wijzen of de meester/presentator was geweest van "Schijt je rijk". Dat Eva Pauwels een achterlijke domme trut is met meer aandacht voor haar eigen stomme zijn, dan voor haar 2 kinderen, weten weinigen, doch dat ze 2 Silicone borsten heeft, weet iedereen.

Het cijfer 2 is hier wederom bepalend. Een grapje dat nu even de Mark Rennebau sector in mijn hersenen passeert is : "Eva Pauwels is nog dommer dan een koe want die heeft meer tepels dan Eva".

Zoals ik al zei : Cijfers/nummers bepalen veel in het leven. Zo was ik, enorm ontgoocheld te moeten vaststellen dat de tegenstrever op het voetbalveld alwaar ik mij op zaterdagnamiddag 8 oktober omstreeks 16 u 30 bevond NIET voorzien was van rugnummers.

Niet alleen kon ik geen inspiratie vinden in de vaak mooi geborduurde rugnummers van vaak mooie mannen, doch ook was ik veelal in de war op het veld. Boven een mooi achterste hangt vaak een nummer. Hoe kon ik nu inschatten wie waar stond of wie wat vertegenwoordigde. Hoe kon in Godsnaam die scheidsrechter (Bijna verstoten uit Jong Vijve, helaas bestaat geen Oud Vijve om in terug te vallen) het onderscheid maken tussen de spelers en de (indien nodig) te geven kaart aan de juiste speler toeschrijven.

Hoe kan een mooi meisje langs de zijlijn een mooie actie van een speler (binnen haar weelderige hersenkronkels) omzetten in een eventueel gesprek als ze noch de speler noch zijn rugnummer zou kennen. En ja, hier komt de enige troost van de dag, of waren het 2 troosten :

We wonnen die dag met 5 – 1. En ja, wij hadden rugnummers, en dat mooie meisje langs de zijlijn was er niet !