Je kent dat wel, het gevoel dat vis eten gezond is ! Iedereen weet dat er veel teveel troep in de wateren ligt.

Zo vertelde me ooit iemand die de wereld was rondgepeddeld op een kleine zeilboot dat zijn grootste strijd het langs zich heen duwen van afval was , op elke van de 7 zeeŽn die onze planeet rijk is !

Net alsof je na 2 dagen geen alcohol te hebben gedronken, plots weer autoritair dat "oude" bierbuikje staat te herdenken !

Wel dit gevoel heb ik vaak bij het zien van penalty's.

Vorige zaterdag liep veel fout. Doch ťťn ding niet, namelijk de Penalty.

De "schwoeng" waarmee deze penalty was ontgonnen, was ereen om te onthouden. Stanny (niet stanny Crets) liet zich sierlijk vallen ! Ik kreeg een Toscaans gevoel en dacht meteen aan look, pesto, Balsamico en ook aan vele Italiaanse spelers die vooral in de jaren zeventig een "star of fame" ambÔeerden in Hollywood.

De scheidsrechter echter (geen ItaliŽ-kenner) floot een strafschop. Het werd echter een Penalty.

En ja, beste voetbalkenners, er is EEN verschil.

Strafschoppen worden gegeven, binnengetrapt, creŽren TIFOSI. Strafschoppen zijn de ERECTIE binnen de voetbalwereld ! Strafschoppen maken helden !

Helaas zijn penalty's ,net die momenten die stilletjes aan het mensdom voorbijgaan.Ze worden gemist ! Enkel de Keeper is de held. Ze maakten Jean-Marie Pfaff tot wie hij nu is ! En wij weten wie hij nu is ! Een nietsontziend reclamebord dat zijn eigen kinderen zou zwanger maken om toch maar op Televisie te kunnen komen. Een walgelijk gedrocht dat handtekeningen geeft aan net die mensen die er niet om vragen.

Zaterdag was een match waar Jean-Marie ongetwijfeld van had genoten.