Beste Jürgen ,

De feiten zijn wat ze zijn en gisteren heeft de Kipstar de overwinning behaald tegen Zottegem met 2-3 cijfers. En dit zonder U , beste Jürgen.

Het moet gezegd : De ploeg speelde met inzet , er werd niet gemekkerd op het plein en heel wat mooie combinaties werden opgezet. Spelers van wie men op het eerste zicht het niet zouden verwachten , speelden hun ziel uit het lijf. Het mooiste voorbeeld hiervan is SANDRO die niet alleen het schitterende openingsdoelpunt scoorde , doch vrijwel constant de verdediging van Zottegem in de maling nam.

Geert Furniere , "de Captain" speelde met een inzicht dat zelden gezien wordt in het liefhebbersvoetbal.

Wim zijn afstandspassen waren een streling voor het oog , temeer daar deze verre passen extra afgeroomd werden met mooie controles bij het lichaam van de ontvangende spelers en direct doelgevaar.

Er werd geduelleerd op het plein met de ernst van een duel uit het Renaissance tijdperk alsof het leven ervan afhing.

En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Het viel op dat her en der stemmen begonnen op te gaan. Stemmen die aantonen hoe broos de organisatie in en rond het voetbal wel is. Op een toonaard , luider dan fluisterend , werden uitdrukkingen als “verlossend” en “ontdaan van alle druk” gemompeld. We waren wel buiten , in een zonnig Zottegem , doch nog werd er geroepen dat er iemand buiten moest.

Zo hoorde ik zelfs een supporter (van Zottegem nota bene) luidkeels roepen : "Zonder die trainer van vorige week , wordt hier nog al gevoetbald". Hij was er vorige week ook , toen we met 2-2 een mak resultaat neerzetten. Die supporter , die bleek een notoir voetbalkenner te zijn , vergeleek onze prestaties met ploegen waar enkel profvoetballers spelen en vroeg prompt waar onze volgende wedstrijd was.

Wat mij ook opviel , was dat na het horen van het eindsignaal meerdere spelers elkaar vastnamen , omhelsden. Er waren aanrakingen die zo innig waren dat deze me deden denken aan de sfeer net na de bevrijding van ons land in 1945. Met een toekomst die enkel kan beteren , werden de mooiste plannen gesmeed.

Ik ben je altijd dankbaar geweest en zal dat altijd zijn. Je hebt me ondanks mijn leeftijd altijd een kans gegeven omdat je ook inzag dat mijn ervaring en voetbalwijsheid vaak een steunpilaar vormden in onze ploeg. Als oefenmeester voel ik mee nog meest het nauwst verbonden met U , Jürgen , onze trainer. Ik bevestig dan nog steeds mijn vertrouwen in U.

Christophe Neuckermans.