Vrede aan alle mensen tot aan de top staan van onze banken. Dat ze zich rijkelijk laten overbetalen met het geld van de kleine spaarder en dat de aandeelhouders onder het vervelend gepeupel, hen met rust laten opdat de regering met de liefde van de hypocriete politiek hun stemmers te hulp kunnen snellen.

Vrede aan Yves Leterme die als belichaming van besluiteloosheid de perfecte bureaucraat is geworden als voer van de pers en de Franstalige gemeenschap in dit land. En die dan toch weldegelijk besluiten kan nemen als hij weet dat het spaargeld waar hij binnenkort aan zal pietsen, plots bleek te gaan verdwijnen.

Vrede aan Iris en Frans opdat hun Nv Wendy van Wanten nog veel emotionele oneliners mag bedenken die 'Dag allemaal' en 'Story' kunnen publiceren onder het mom van bedrog waar ze zelf de bedenkers van zijn.

Vrede aan Pheadra Hoste en aan haar kledinglijn bestemd voor de huisdieren van vrouwen met netjes en ruim geparfumeerde vaak door honden gelikte vagina's. Dat ze nu eens echt een lief kan vinden die haar mag liefhebben zoals haar schoothondje kan.

Vrede aan Silvio Proto die een 'Kielse rat' is geworden en zo nog maar eens aantoont hoe kort het geheugen van een voetbalsupporter kan zijn.

Vrede aan Koen Landsheere die meer en meer snakt naar het vaderschap. Het feit dat hij elke keer ik hem spreek, hoor zeggen dat hij graag zou gefietst hebben,lijkt op een een man zijn onderkant niet meer meester kan en dringend een spurtje moet doen.

Vrede aan Henne, die dit weekend de goal scoorde waar hij al maanden naar snakte.

Vrede aan Antoon die met zijn achteruit gekamde haren week na week aantoont dat je op oudere leeftijd nog steeds nood kan hebben om sexy te zijn.

Vrede aan het geheugen van onze trainer. Dat het de rust verdient om straks weer als altijd onbetwistbaar en correct ons op onze fouten en plichten te wijzen als speler van de Kipstar.

Vrede aan Alain die de vrouw van zijn leven heeft gevonden in ons clubhuis en bij zichzelf ontdekt heeft dat hij nog meer in zijn mars heeft dan wat zich op Mars echt afspeelt. Niet veel dus.

Vrede aan de Kipstar die weer hun openingsmatch hebben gewonnen. Vrede aan alle tegenstrevers die de komende maanden in dit nieuwe seizoen 2008-2009 tegen ons spelen.

Christophe Neuckermans.