Het was een koude winterdag , eerder deze week toen ik inspiratie kreeg voor deze column. Ik had net het echtelijk bed verlaten na wat mislukte seks met de vrouw met wie ik ondertussen al 21 jaren de lakens deel. Met een wrang gevoel weliswaar , want de wurgseks die we op haar aanbevelen net geprobeerd hadden , had me danig de adem afgesneden dat de aambeien op het linkerdeel van mijn anus gesprongen waren. De pijn was echt niet meer te harden. De "fun" was er nu echt van af.

Laat me dan nog zwijgen over mijn rugpijn die ik bij het opnemen van de bijhorende videoclip van de komende hit "Thumbs Up" van mijn band The Serious Five heb opgedaan. Goed ! Ik was dus opgestaan met een wrang gevoel , maar er was meer ! Dit wrang gevoel kwam niet enkel door wat ik net vertelde. Er was ook een reactie van onze coach ! Hij , de mentor en brein achter de schermen van ons zo dierbaar ploegske "De Kipstar". Nu net , dat halverwege de Kasteelstraat een zo mooi plakkaat opgesteld staat ! Een stijlvolle opstelling waardoor alle bezoekers ons feilloos weten te vinden en waarbij het respect voor ons , spelers , op fraaie wijze wordt geëtaleerd ! En dus nu net ontgoochelt Jürgen Vaernewyck mij zo dusdanig dat de pijn in de aambeien aan de linkerkant van mijn anus in het niets vervalt.

Bij het melden van mijn waarschijnlijke aanwezigheid bij de komende match in Elzele , waarbij ik ook vertelde dat de rugproblemen via intense oefeningen en helse discipline quasi achter de rug zijn , om zo terug sportief mij te kunnen meten, kreeg ik een reactie ! Een reactie die kan tellen. Mijn o zo dierbare Essevee supporter zei letterlijk : "Zeer goed Zinger , niet forceren , het is maar tegen Ellezelles vrijdag !

Wat is me dat ! Ik wist niet wat ik las. "Het is maar tegen Ellezelles". Waar is die onverschrokken , schuimbekkende winnaar met aandampende bril van weleer ? Waar is die coach die ons vroeger begeesterde met allerhande tactische moves en die ons jarenlang leidde naar overwinning na overwinning na overwinning ? Wat is er gebeurd met onze President ?

"Het is maar tegen Ellezelles " is nu net die houding die ik niet verwachtte van een zo doorwinterde , ervaren coach als Jürgen zijnde. Dit lijkt me meer de attitude van een puber die met arrogante zelfzekerheid het veld betreedt. Onze coach is helemaal geen puber meer !

Met een verdomde strijdlust en niet aflatende honger voor goals , mooie passes en eclatante dribbels moeten we het veld opgaan , verdomme ! Ik begin zo op te gaan in deze tekst dat er prompt aambeien aan de rechterkant van mijn anus beginnen te drukken. Ik denk dat ik terug in bed kruip. Wie weet wat Gretel nog allemaal in petto heeft.

Christophe Neukermans