Onlangs was ik getuige van de puike prestaties van mijn ploegske Essevee tegen het team van Sint Truiden waar op overtuigende wijze met 4 tegen o gewonnen werd. Die avond zat ik zoals steeds in de hoogste zone van de tribune net onder de pers , waar ik ten volle van de match genoot. Mijn 2 vaste buren Nico en Pieter waren zoals steeds een geneverke aan het drinken , toen daar plots een in mijn ogen over het paard getilde trainer wat kwam verbroederen met "zijn" persvrienden !

Het was Georges Leekens.

Piekfijn uitgedost en met nieuwe brilmontuur was hij blijkbaar begonnen aan zijn veroveringstocht langs de Belgische stadia. Nu was Waregem aan de beurt.

Veel oog voor de match had hij blijkbaar niet , want wellicht kent hij alle Belgische ploegen al voor 90 % , maar hij leek enkel geďnteresseerd om zijn relaties met enkele journalisten aan te scherpen en dit met het charisma van een louche stofzuigverkoper !

Journalisten die blijkbaar net als hij met nieuwe verkleinde brilmontuur de wereld van het voetbal aanschouwen. Het verbaast me zeer dat deze man van ondertussen 66 jaren nog steeds niet doorheeft welke clown hij is geworden !

Zo'n tien dagen later was ik in de bioscoop om de nieuwe film van mijn held Ridley Scott te gaan bekijken. Deze film heet The Martian en is gebaseerd op een boek van Andy Weir , een Amerikaans ingenieur met veel interesse voor de planeet Mars.

De film gaat over het overleven van een astronaut op Mars nadat deze voor dood werd achtergelaten en hoe hij dit doormaakt. Ik heb slechts beperkt genoten van deze film , daar het duidelijk was geworden dat de regisseur , mijn held Ridley Scott , ouder aan het worden is. Het was een Family film waarin iedereen goede manieren heeft en waarin de details niet meer belangrijk zijn. Waarschijnlijk heeft mijn held , regisseur van onder andere Blade Runner , Aliën en Prometheus heel wat grootvaderlijke waters in zijn wijn gedaan. Dat hij daarmee zijn kwaliteiten van voeger verloochent , is jammerlijk en wellicht het begin van het einde van zijn carričre.

Het begin van het einde !

Christophe Neukermans