Op een koude vrijdagavond kreeg ik plots de onbedwingbare drang mijn mening via het geschrevene te profileren. Er is namelijk iets dat mij bezighoudt. Ik ben weer verliefd !

Verliefd op de bal en bovenal verliefd op het spel dat voetbal heet ! De eerste kennismaking gebeurde toen ik 14 jaren oud was en mij aansloot bij wat toen de KADETTEN heette van Olsene Sportief ! Ik had het geluk bij een generatie terecht te komen die echt goed overweg kon met de bal , zelfs in die mate dat er later 2 spelers zich hebben kunnen doorzetten tot volwaardige profs. Na de scholieren (Nu U15) heb ik het ook nog tot junior (U17) kunnen schoppen. Ik mocht zelfs al eens bankzitten bij de eerste ploeg. We schrijven 1982. Een eerste ploeg die toen eerste provinciaal speelde !

Plots zei voetbal me niks meer ! Ik wou muziek maken en optreden ! En dit mede onder invloed van mijn goede vriend van dat moment , Filip Nichelson , nu de onbetwistbare zaakvoerder van Greenhouse en wat voor mij onbegrijpelijk overkomt , de man dit alles blijkbaar vergeten is , daar hij zeer oppervlakkig overkomt als , als ik hem nog eens tegenkom ! Ik zal hier ook niet te diep op ingaan !

Al mijn energie heb ik dus gestopt in deze keuze ! Ik wou en zou het maken in de muziek ! Ik heb in London gewoond , waar 1 miljoen muzikanten wonen die net als ik de wereld wilden veroveren. Hier kan ik nog een leuke anekdote over vertellen : In deze stad betaal je als band aan een clubuitbater als je wilt optreden. De omgekeerde wereld dus. De zaaleigenaar garandeert publiek en één of meerdere recensenten ! In werkelijkheid ben je als artiest je geld kwijt en zit er 3 man en een paradekop in de zaal met inderdaad 2 zatte recensenten erbij , wiens drinkgelach als extraatje wordt aangerekend ! In mijn geval ben ik zelfs nog bijna op de vuist gegaan met deze Journalisten.

Ik heb in Amsterdam gewoond , waar ik dingen heb meegemaakt en uitgespookt die best niet neergepend worden. En ja , ik heb als pionier 5 keer opgetreden in de Melkweg , waar ik ook nog U2 heb weten spelen voor 20 ongeïnteresseerde mensen ! Ook heb ik er veel Duvel gedronken. Duvel was en is nog steeds het meest gedronken Belgisch bier bij onze noorderburen.

Na een gedwee muziekcarrière ben ik 1997 tot het besluit gekomen dat al dit nachtelijk geweld best tot het verleden zou gaan behoren en heb ik gekozen voor een normaler leven. Ik ben dan ook in Wortegem komen wonen waar ik zo rond 2000 mijn eerdere liefde heb teruggevonden : het spelletje !

Niet verliefd maar toch bevriend , ben ik weer gaan voetballen bij de lokale liefhebbers "Het Kippenhof". Dit was leuk , doch na enkele jaren slopen er wat microben in dit team wat de boel uiteraard verziekte. Ik zal geen namen noemen doch een trainer met een Franse achternaam heeft er zeker wat mee te maken. Gelukkig waren enkele medespelers en ikzelf in de gunst gekomen van dat ander voetbalploegske waar ook toen al onze president de T1 was ! De vriendschap met de bal begon weer te groeien , en ik werd volop speler bij de Kipstar. De jaren verstreken en ik werd ouder. De jaren verstrijken en ik word ouder !

Het mooie is dat in al die jaren mijn plaats op het veld dezelfde is gebleven ! Een plaats op het veld waar ik ook het meeste van hou , waar ik me goed voel en waar ik hopelijk nog enkele jaren mag / kan spelen

En dan , 2 weken geleden is het gebeurd ! Op 19 november is deze vriendschap omgetoverd geworden in een echte verliefdheid. Vlinders in de buik , onwennig gelukkig , je noemt het maar op ! Toen ik daar in Zottegem die 2 doelpunten scoorde , is mijn gevoel voor dit mooie spel een ware overweldigende "vibe" geworden ! Ik ben dankbaar dat ik dit nog mag meemaken !

Schone ploeg de Kipstar , mijn Kipstar Forever !

Christophe Neukermans