De match tussen Kipstar en de Klijtstraat begon met 10 minuten vertraging, maar zelfs dit kon niet voorkomen dat Tom Vancoillie opnieuw te laat op de grasmat verscheen. Kipstar startte dus met 10 tegen een gemotiveerde tegenstander, maar trok toch onmiddellijk het laken naar zich toe.

Na schuchtere pogingen van Thijs 't Kindt en Davy Hostijn, was het in de 10de minuut raak. Na een rush voorbij 3 bezoekers besloot Dieter T' Jollyn met een gekruist schot in doel. De bezoekende doelman, die tot dan prima keepte, was voor de eerste keer geklopt. Daarna kwam Kipstar tot 2 keer toe goed weg. Een vrijschop belandde op de paal en in dezelfde minuut onderscheidde thuiskeeper Patrick Depaepe zich met een knappe reflex. De Kipstar-verdediging stond op dat moment zwak te acteren onder druk van de dreigende bezoekers.

Dat was het voor de eerste helft, want na 25 minuten sloeg voor Peter Landsheere het noodlot toe. Bij een ongelukkige botsing met een tegenspeler liep hij een dubbele enkelbreuk en gescheurde enkelbanden op. Een operatie, 3 maanden gips en een zware revalidatie zijn het gevolg. Na ook Frank Bohez (achillespees) is dit al de vierde certitude die dit seizoen uitvalt, want voorlopig liggen ook Koen Vandenberghe en Stanny Meersschaert nog in de lappenmand.

Door deze blessure moest Kipstar noodgedwongen met 10 spelers de wedstrijd uitspelen. Dit belette hen echter niet een versnelling hoger te schakelen. Centrale man Wim Dewever ontpopte zich tot "koning van de assist" en Pedro "Beckham" Samijn schoot zijn eersteling van het seizoen binnen. Tevens moet ook de sportiviteit van de spelers van de Klijtstraat benadrukt worden. Na fout op een doorgebroken bezoeker, kreeg een anders secure Frederik Dewaele terecht een rode kaart. De sportieve tegenstrevers schonken hem vergiffenis zodat Kipstar niet met 9 de match moest eindigen.

Ondanks de man minder situatie bleef Kipstar heer en meester en dit resulteerde in nog een karrevracht doelpunten. Davy Hostijn (2x), Thijs 't Kindt en Dieter T' Jollyn met z'n tweede van de namiddag dikten nog aan tot 6-0.