VV Kipstar speelde eindelijk nog eens een wedstrijd uit de oude doos. Onder ruime publieke belangstelling vernederde het Oudenhove met maar liefst 9-1 !

De trainer had zijn huiswerk deze week blijkbaar goed voorbereid. Dat moest ook wel want de druk op zijn schouders na twee nederlagen op rij was enorm groot. Een derde verlies kon wel eens fataal geworden zijn. Blijkbaar had het ganse team deze week ook eens in eigen boezem gekeken, en kwamen de oude waarden, waarmee VV Kipstar het al jaren zo goed doet, weer boven. Zo werd er opnieuw goed gecombineerd, werd de ruimte goed benut en was er een enorme vechtlust waar te nemen op het veld.

De wedstrijd tegen Oudenhove begon nochtans aarzelend bij VV Kipstar, vooral in het verdedigende compartiment : zo ging Stanny Meerschaert flagrant onder de bal door en twijfelde Koen Landsheere iets te lang om te ontzetten, gelukkig zonder gevolg, want een vroeg tegendoelpunt ging de twijfel in het team weer doen toenemen. Dit was het echter wat Oudenhove betrof, want wat toen volgde was een ware demonstratie van VV Kipstar. Het begon in de 6' toen Dieter T' Jollyn een actie maakte op rechts en op de keeper trapte, doch Davy Hostijn was goed gevolgd en schoot de rebound staalhard tegen de netten: 1-0 ! In de 15' trapte Wim vanop afstand de bal lekker in de benedenhoek: 2-0 ! In de 22' was het opnieuw Wim die scoorde nadat hij goed gevolgd was op een pass van Davy waarbij Tom Vancollie over de bal trapte: 3-0 !

Na de rust ging VV Kipstar op zijn elan verder, en al in de 36' nam Davy alle hoop bij Oudenhove weg en scoorde na een mooie kapbeweging de 4-0 ! In de 48' kon ook Pieter, alias Motumbu, zijn graantje meepikken. Hij scoorde de 5-0 forfaitscore ! In de 10 minuten die daarop volgden liep de score verder op tot 9-0, na doelpunten van Davy Hostijn (2x), Koen Vandenberghe en Dieter T' Jollyn. De rush naar de dubbele cijfers zette zich verder, doch het was Oudenhove dat 5 minuten voor affluiten de eer kon redden, dit na een mooi afstandschot waarop de goed debuterende keeper Frederik D'Hondt geen verhaal had: 9-1 ! Dit werd tevens de einduitslag.

Trainer Vaernewyck kon terecht fier zijn op de prestatie van het team. Iedereen, zonder uitzondering, speelde een dijk van een wedstrijd. Hopelijk kan VV Kipstar deze prestatie bevestigen volgende week tegen het moeilijk te ontwrichten Studax Avelgem.

Na de wedstrijd bevestigde het bestuur overigens het vertrouwen in zijn trainer. Misschien wordt het dan wel net gevaarlijk voor "el presidente". Naar verluidt ontving het bestuur reeds negen kandidaturen voor deze onzekere functie, waaronder een aantal heel gerenommeerde namen. Wordt ongetwijfeld vervolgd !