VV Kipstar dreigt af te stevenen op een wisselvallig seizoen met heel wat ups en downs. Dit bleek nogmaals in de wedstrijd tegen de Studax uit Avelgem, waarin onze kippen de klinkende overwinning tegen Oudenhove van vorige week niet konden bevestigen. Vooral ons aanvallend compartiment gaf niet thuis en had blijkbaar ophokplicht gekregen.

Hoewel de manschappen nagenoeg ongewijzigd bleven, was er deze week totaal geen meesterschap te bekennen bij de regionale kippen. Gelukkig kon er deze week gerekend worden op een secure verdediging waardoor geen pijnlijke thuisnederlaag in de analen diende neergepend te worden.

Het spelbeeld bepaalde zich reeds in de eerste minuten, wanneer Studax Avelgem gevaarlijk kwam opzetten. Dit leidde reeds in de 3' tot een doelpunt, toen een actie van over rechts knap werd binnengewerkt en VV Kipstar op een 0-1 achterstand kwam. Het gevaar van Studax bleef nog een tijdje aanhouden, doch het was VV Kipstar dat stilaan het evenwicht herstelde en enkele keren gevat kwam opzetten. Zo was er in de 14' een prachtige pass van Koen Vandenberghe op Dave Hostyn die zijn status van topscorer alle eer aandeed en de 1-1 op het scorebord trapte. Na dit bevrijdende doelpunt ging VV Kipstar halstarrig verder op zoek naar een voorsprong en deze diende verworven toen Stany binnen het strafschopgebied foutief werd neergehaald en aldus een strafschop kon verzilveren. Dit moest een voorsprong opleveren, doch het was niemand minder dan Koen Landsheere (waar was de rest ?) die plaats nam achter de bal, en dan weet je het wel, het bleef 1-1. Dit was ook de ruststand.

Nu, de tweede helft zou VV Kipstar wel even de maat nemen van de Studax uit Avelgem. Maar wat bleek, onze manschappen kwamen nog nauwelijks over de middellijn en gelukkig presteerde onze ganse verdediging uiterst sterk of een nieuwe nederlaag was een feit. De enige opwinding uit de tweede helft kwam vooral van Christophe, de Zinger, die duidelijk met de rode kaart flirtte. Heeft hij zijn zinnen misschien gezet op de bad chick ? Bijna werd VV Kipstar nog in diepe rouw gedompeld, toen in de laatste minuut een doelpunt van de Studax werd afgekeurd. Het bleef dus enigszins op een gelukkige manier 1-1 en hiermee mocht vooral VV Kipstar blij zijn.

Een pluspunt in deze wedstrijd was alleszins het sterke optreden van onze trainer Jürgen Vaernewijck als scheidsrechter. Voelt hij echter de bui als coach misschien toch hangen en zoekt hij een nieuwe toekomst ?

Volgende week trekt VV Kipstar naar Geraardsbergen. Hopelijk verteren onze kippen deze zware busreis en kan opnieuw met de overwinning aangeknoopt worden.