Het leek een heet namiddagje te worden voor onze kippen daar in Geraardsbergen. In het verleden werd er reeds meermaals zwaar onderuitgegaan en de regen had het veld tot een klein moeras omgetoverd wat mooi voetbal niet bevorderde. Daarbij kwam dat de trainer opnieuw slechts over 11 spelers kon beschikken en weer met een fel gewijzigde veldbezetting diende uit te pakken. Hoelang gaat dit nog blijven duren ? Arme coach !

Tot overmaat van ramp blesseerde David Dhondt zich reeds in de 3', nadat hij met een mooie dieptepass Davy Hostijn afzonderde voor de keeper en deze koelbloedig afwerkte. 0-1 dus, doch VV Kipstar diende de rest van de wedstrijd af te haspelen met z'n tienen. Geen probleem blijkbaar, want iedereen stak een tandje bij. De verdediging stond op punt en de kansen werden vlotjes bij elkaar gevoetbald. Zo gaf Thijs 'T Kindt in de 25' een snedige pass naar Davy Hostijn die zijn verdediger afschudde en er 0-2 van maakte. In de 32' maakte diezelfde Davy Hostijn zijn hattrick vol, en scoorde de 0-3 via een subliem afstandschot. En wat met Geraardsbergen in die eerste helft ? Huilen met de pet op ! Gelukkig kon hun scheidsrechter zich in de kijker werpen door de ene na de andere dubieuze beslissing te nemen.

In de tweede helft diende Geraardsbergen te komen en risico's te nemen. Dit resulteerde in heel wat open kansen voor VV Kipstar, doch huizenhoge kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Zo trapte Pedro 'Becks' Samijn naast de bal voor het lege doel en mocht Pieter De Vrient alleen op de keeper af, doch miste hopeloos. Gelukkig was onze topscorer Davy Hostyn beter geļnspireerd en prikte hij zijn vierde van de namiddag, dit in de 61'. De eindstand bleef 0 - 4 !! Een pluim voor de ganse ploeg en eindelijk nog eens de 0 op het bord gehouden.

Naast het veld kon het team van VV Kipstar ook weer rekenen op de aanwezigheid van hun kritische mediawatchers. Blijkbaar voelen ze zich steeds beter in hun rol als Waldorf en Statler.

Over twee weken komt het zwarte beest uit Schorisse op bezoek naar Wortegem. Het wordt dringend tijd voor VV Kipstar om dit trauma van zich af te schudden. De supporters rekenen op een klinkende revanche voor de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd.