Op een ijskoud Kippenhof werd vrijdagavond nog eens de vloer aangeveegd met de tegenstrever uit Ninove. Hoewel er slechts 8 spelers kwamen opdagen uit het verre Ninove, werden 2 goede zielen van Kipstar VV, Lesley De Jaeger en Frederik Dewaele, bereid gevonden om mee te doen met de tegenstrever, zodat kon gestart worden met een faire 10 tegen 10.

Hoewel Ninove een goede start nam, bleek al vlug dat deze ploeg wel eens een hapklaar brokje kon worden. En zo geschiedde ! Reeds in de 5' schoot Christophe, de Zinger, met zijn volgens waarnemers slechte voet, links dus, overhoeks binnen, 1-0 ! In de 10' kreeg Dieter T'Jollyn een doelpunt in geschenkverpakking aangeboden, 2-0 ! In de 14' legde diezelfde Dieter de bal af voor Tomas Vanryckeghem die maar hoefde binnen te duwen, 3-0 ! Eventjes werd met 11 tegen 10 gespeeld, toen onze trainer een extra pion, nl Gregory, had ingebracht, doch kort daarop verdween Davy Hostijn met een mysterieuze blessure van het veld, zodat het toch 10 tegen 10 bleef. De storm van Kipstar VV ging liggen en Ninove kon sporadisch eens tegenprikken. Kipstar VV was eventjes van slag en diende de botte bijl boven te halen, wat terechte gele kaarten opleverde voor Stanny Meerschaert en Christophe, de Zinger, die hiermee een goede zaak doet in the Bad Chick. De lichte druk van Ninove resulteerde uiteindelijk in de 30' in een doelpunt, toen een vrije trap door onze keeper, Frederik Dhondt, totaal verkeerd werd ingeschat en zo de 3-1 ruststand op het bord kwam.

De tweede helft ging Ninove op zijn elan verder en bijna werd het in de 40' 3-2 toen een bal op de paal belandde. Toen vond Kipstar VV het blijkbaar welletjes en het hek was van de dam. In de 45' prikte Christophe voor de tweede maal, met rechts deze keer en volgens sommige waarnemers opnieuw met zijn slechte voet, 4-1 dus. In de 48' fusilleerde Tomas Vanryckeghem de keeper en scoorde ook zijn tweede van de avond, 5-1! Interessant nieuwtje hierbij was alleszins dat Stephanie haar man voor de eerste keer in 3 jaar wist te zien scoren. Tomas kreeg er zowaar niet genoeg van en scoorde luttele minuten later opnieuw 6-1 ! In de 55' was het 'moment de gloire' van Wim Dewever aangebroken, die natuurlijk ook zijn graantje wenste mee te pikken, en hij joeg de bal slordig in het dak van het doel, 7-1 ! Ook Dieter scoorde nog in de 59' zijn tweede doelpunt, doch de man van het matcheinde was alleszins Thijs 't Kindt, die in de laatste 10 minuten bewees dat ook hij een echte goalgetter is. Hij scoorde namelijk 4 maal op een rij, wat de eindstand op 12-1 bracht.

Vernoemenswaardig was alleszins het optreden van de gelegenheidsscheidsrechter, Koen Landsheere, die de ganse wedstrijd met de kousen naar beneden liep ondanks de ijstemperaturen. Tevens opvallend tijdens de wedstrijd was de afwezigheid van mediawatcher, Frank Bohez, die pas laat op de avond kwam binnenwandelen voor het traditionele natje (bier) en het droogje (boterhammen met gekapt).

Volgende week trekt Kipstar VV naar de Studax, altijd een lastige klant voor onze troepen.