Wie dacht dat het in het nieuwe jaar anders zou worden, had verkeerd gedacht. Opnieuw was het grootste probleem aan voldoende spelers geraken. Slechter nog, bij het eerste fluitsignaal stonden slechts 10 Kipstars op het veld. De smeekbedes in 2005 hebben dus duidelijk niet het gewenste resultaat opgeleverd (!).

Maar niet getreurd, zo dachten de 10 aanwezigen van VV Kipstar, en trokken furieus in de aanval. De Moleculen van Geraardsbergen hadden in de aanvang waarschijnlijk meer oog voor de Gluhwein aan de zijlijn, want na 5 minuten was het reeds kassa! Dieter T'Jollyn met de "steel" en prima pass op Davy Hostyn, die koel overhoeks in de netten besloot. 1-0. Na 12 minuten werden de bordjes opnieuw gedraaid na een een mooie combinatie Stanny Meersschaert - Davy Hostyn. De topscorer legde de bal panklaar voor Pieter "Mutombo" Devrient, die aan de tweede paal binnentikte, 2-0.

Nog geen minuut later was het 3-0. Frederik Dewaele stuurde van achteruit Dieter "Hazewind" T'Jollyn diep, die met een prachtige lob de laatste der Moleculen te grazen nam. Match gespeeld zou men zeggen, maar Geraardsbergen vond het nu wel welletjes. Na enkele schuchtere pogingen was het in de 18de minuut raak. Een licht afgeweken schot belandde buiten bereik van keeper Dhondt. 3-1 We hebben opnieuw een match dacht iedereen, ware daar niet Davy Hostyn, die op pass van Stanny de 4-1 nette.

Vanaf dan was het al Geraardsbergen dat de klok sloeg en Kipstar had geen antwoord. Een logische 2de goal was verdiend, al was er toch een serieus buitenspelgeurtje aan. Met 4-2 gingen we de rust in. En rust was ook het juiste woord voor David Dhondt. Al was hij op tijd om nog enkele minuten van de eerste helft mee te spelen, toch vond hij het wijzer om eerst een "nieuwjaarspintje" te nuttigen...tot aan de tweede helft...

Na de rust geen verandering van spelbeeld en Geraardsbergen bleef oppermachtig op het middenveld met alle gevolgen vandien. Eerst werd nog een doelpunt afgekeurd, maar in de 48ste minuut was het toch verdiend 4-3. Frederik Dewaele deed z'n reputatie alle eer aan, en torpedeerde z'n tegenstrever in de zestien. Strafschop, maar de rode kaart bleef (alweer) uit, the Bad Chick was Lucky!

Na een schaarse tegenprik kopte David "vat vol talent (en andere dingen)" Dhondt sierlijk vallend een ingestudeerde hoekschop van Geert Furniere binnen. 5-3. Algemeen directeur Antoon Hostyn haalde opgelucht adem, en een nieuwe Gluhwein... al was het Geraardsbergen dat baas bleef. Na mistasten van de plaatselijke keeper werd het 5-4. Een glasheldere strafschop veroorzaakt door Geert "Gazzepulle" Furniere, werd niet gefloten en keeper Frederik Dhondt verkeek zich enkele malen, maar zonder gevolg. Kipstar opnieuw met de schrik weg.

Het was Kipstar daarentegen dat de voorsprong nog uitdiepte tot 6-4 na een prima actie van Davygoal Hostyn die klaarlegde voor Stanny Meerschaert. In de laatste minuut werd het nog 6-5 met een mooi afstandschot van een bezoekende molecule. Het moet gezegd, een gelijkspel hadden de jongens uit Geraardsbergen zeker verdiend.

Nog dit: persverantwoordelijke Peter Landsheere tekende afwezig, zodat zijn collega Frank Bohez noeste arbeid diende te leveren met de Gluhwein aan de zijlijn... Stof tot discussie als je het mij vraagt !