Na een wel heel slechte start van de terugronde voor VV Kipstar moest 'El Presidente' wel fors ingrijpen voor de wedstrijd tegen Klijtstraat. Trainer Jürgen Vaernewijck koos ervoor om zich met enkele spelers af te zonderen in het verre Luik, alwaar zij eens gingen kijken hoe fris voetbal er nu ook weer uitzag. En zo verschijnt VV Kipstar alweer met een fors door elkaar gegooid elftal aan de aftrap en valt het ergste te verwachten. De coaching wordt voor de gelegenheid overgelaten aan het vakkundig duo Frederik De Waele en Maurits Demeulemeester.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd tasten beide ploegen elkaar af, toch weten onze blauw-witten al na 6 minuten een eerste opening te forceren door een dieptepas van interimspeler Kenneth richting Dieter T'Jolijn die de bal niet voorbij de bezoekende keeper krijgt. Vijf minuten later is het dan toch prijs: Thijs 't Kindt kan doorbreken op de flank en kan de bal gepast richting Tomas Vanrijckegem sturen, die koelbloedig afwerkt. 1-0 voor de Kippetjes. De bezoekers zijn aangeslagen want nog geen minuut later, kan Kenneth de bal in het doel van Klijtstraat krullen. Bij de bezoekers gaat nu een alarmbelletje rinkelen en ze proberen nu fors druk uit te oefenen via hun rechterflank. Ze versieren daarbij in de 25ste minuut een vrije trap. Hierbij verdwijnt een afgeweken bal in het doel van een uitglijdende keeper Frederik Dhondt. VV Kipstar laat zich echter niet kennen want nog geen 3 minuten later proberen ze alsnog de voorsprong verder uit te bouwen met een vluchtschot van Thijs. Voor de rust zette de Kippen dan nog één aanval op met een knappe voorzet van Dieter T'Jolijn maar de meegelopen spelers laten de bal onbegrijpelijkerwijs voor doel passeren. Ruststand na een niet onaardige eerste helft: 2-1.

In de pauze wordt druk nagekaart over een beslissing van scheidsrechter Nuyttens. Een uitlopende bal wordt voor de lijn gestopt door bad chick (of is het coach) Fré, waarna Koen Vandenberghe de bal oppikt om deze in te gooien. Doordat de bal niet over de lijn is geweest, fluit de arbiter 'handspel' ten voordele van de bezoekers. Of deze beslissing terecht is, is hooguit twijfelachtig. Maar doordat de blauw-witten geen rechtstreeks nadeel hebben ondervonden van deze scheidsrechterlijke dwaling, wordt besloten geen verder gevolg te geven aan deze zaak.

Na de rust komt VV Kipstar direct opzetten met een voor de verandering knap schot van Wim De Wever. De bezoekende keeper steekt er evenwel zijn spreekwoordelijk stokje voor. Klijtstraat laat zich niet van de wijsbrengen en zet de kippen opnieuw vast op de rechterflank. Ze kunnen deze druk aanhouden en de verdedigers van de Kippen maken er zowaar een rommeltje van zodat de bezoekers de gelijkmaker kunnen binnenschuiven. Hoogtijd om de blauw-witten te herlanceren. Topscorer Davy Hostijn wordt ingebracht en coach Maurits Demeulemeester gaat de andere kant van het veld op om het KIPSTAR-team van de rechterflank weg te jagen. En zowaar het tactisch ingrijpen van het coach-duo levert onmiddellijk resultaat op. Tomas Vanrijckegem zet een knappe actie op richting Davy Hostijn, die de bal doorspeelt aan Dieter die op zijn beurt over doel besluit. Een minuut later alweer prijs Wim De (assist-)Wever, bedient alweer Dieter T'Jollijn die ditmaal besluit op de keeper. De Kippen drukken Klijtstraat nu volledig weg en versieren een vrije schop. Thijs 't Kindt trapt deze net naast. Een minuut later wordt VV Kipstar dan toch beloond: 3-2 getekend Dave Hostijn op aangeven van Tom Van Coillie. Na een kwartier spelen in de tweede helft, krijgt één van de bezoekende spelers het op zijn heupen en gaat fors in tegen de beslissing van de scheidsrechter. Rood en Klijtstraat moet in de resterende 20 minuten de achtervolging inzetten met 10 man. Dit lukt hen niet meer, integendeel. In de 20ste minuut kan Tomas Vanrijckegem de bal mooi doorsteken naar Dieter T'Jollijn die de keeper omverspeelt en de bal in doel schiet. Scheidsrechter Nuyttens ziet er geen fout in en dus is het 4-2. Vijf minuutjes later is het alweer prijs. Op een kopbalvoorzet van een bedrijvige Tomas Vanrijckegem kan Stanny Meersschaert de bal in het doel lobben en vergroot daarmee de tussenstand tot 5-2. In de slotfase van de wedstrijd drijft diezelfde Stanny de score nog verder op tot 6-2 op een knappe assist van Dieter T'Jollijn en legt daarmee de eindcijfers vast op 6-2. Een mooi resultaat dat natuurlijk om verdere bevestiging vraagt in de volgende wedstrijd tegen Stad Kortrijk.