In een ijskoud decor won Kipstar VV zaterdagnamiddag ruim van de mannen uit de Klijtstraat. Daarmee is het belangrijkste gezegd, want de prestatie op zich was allesbehalve uitstekend. De vraag stelt zich na zaterdag of er geen sterkere tegenstanders kunnen gevonden worden, om onze kippen het vuur aan de schenen te leggen. Wat mij betreft, mag het, maar de vraag is natuurlijk waar deze ploegen kunnen gevonden worden ?

De wedstrijd lag reeds in zijn plooi na goed een kwartier. Daartoe zorgde hoofdzakelijk Thijs 't Kindt voor. Reeds in de 3' zette hij een knappe één-twee op met Stanny Meerschaert, waarbij zijn voorzet door Davy Hostijn werd overgekopt. In de 9' zette hij opnieuw voor vanop rechts, waarna Christophe De Zinger (met nieuwe schoenen !) de bal in de korte hoek werkte en zo de 0-1 op het bord bracht. In de 12' was er opnieuw een voorzet van Thijs, en opnieuw leidde dit tot een doelpunt, ditmaal via Davy, 0-2. In de 14' rondde Thijs zijn sterke periode af met een prachtig doelpunt in het dak van het doel, 0-3.
Ondertussen stond onze keeper, Frederik D'Hondt, totaal verkleumd in zijn doel, wat ertoe leidde dat hij zelfs een terugspeelbal niet meer kon oprapen en een corner diende toe te staan. Dit was tevens het eerste doelgevaar voor de Klijtstraat, wat alles zegt over de tegenstander van zaterdag. Kort voor de rust rondde Davy nog een solo af met een doelpunt en bracht zo de ruststand op 0-4.

Waar de eerste helft nog van degelijke makelij was, dan was de tweede helft abonimabel zwak, zeker van onze kippen. Reeds in de 38' stond onze verdediging te slapen en mocht een speler van de Klijtstraat op wandel naar doel, die trouwens beheerst afwerkte, 1-4. In de 45' stond het bijna 2-4, wanneer in een zelfde fase opnieuw een speler van de Klijtstraat vrije doorgang kreeg naar doel, doch ditmaal werd gefaald in de afwerking. Gelukkig kon Davy erger voorkomen en bracht hij er met een prachtig vluchtschot 1-5 van. Wedstrijd gespeeld ! En dit zeker voor Tomas Van Ryckeghem, die zich ernstig blesseerde na een onschuldig spurtduel. Waarschijnlijk te wijten aan het koude weer en een slechte opwarming. En dit voor een kinesist ! Foei Tomas ! Op een draagberry werd Tomas door de persleden afgevoerd, en werd de wedstrijd hervat. Van horen zeggen, werd de eindstand nog op 1-7 gebracht, dit na goals van Bart Vindevogel en Davy, die zaterdag dus opnieuw driemaal scoorde. Tevens loste Koen Landsheere nog een loeier op de kruising, wat hem bijna zijn eerste treffer van het seizoen opleverde. Blijven proberen, zou ik zeggen.

De sfeer na de wedstrijd was zeker niet uitbundig, te wijten aan de nieuwe blessure voor een Kipstar-speler, maar tevens aan het besef bij de groep dat er niet goed gevoetbald geweest is en dit dan vooral in de tweede helft.

Kort na de wedstrijd diende onze jarige trainer, Jürgen Vaernewijck, zich te begeven naar de business-seats van Moeskroen, waardoor hij zijn verjaardagsdrink naar de volgende wedstrijd diende te verplaatsen. Bij deze is iedereen uitgenodigd (dixit Jürgen).

Volgende week wordt er, indien het winterweer het zal toelaten, gespeeld in Geraardsbergen om 15 u. Be there !