Afgelopen zaterdag stond voor onze kippen (alweer) de verste verplaatsing van het seizoen op het programma, nl. uit naar Geraardsbergen. Trainer Vaernewyck kon alweer rekenen op een vrij uitgebreide kern, alhoewel er toch enkele basisspelers (o.m Tomas Vanrijckegem uit met een dijblessure en Dieter T'Jollyn nog steeds in bed met een keelontsteking) voor deze wedstrijd verstek moesten laten gaan. Hierdoor moest VV Kipstar met een ongewone veldbezetting aantreden. Voornaamste wijziging was voorin te vinden waar Koen Landsheere, normaliter libero, als spits mocht debuteren naast topscorer Davy Hostijn. Of de trainer met deze wilde gok resultaat heeft geboekt op een overigens erg zompige grasmat (of wat er moest voor doorgaan) en bij toch erg kille temperaturen, lees je in volgend verslag.

De wedstrijd is nog maar pas begonnen of de kipjes kunnen al een eerste keer dreigen via Koen Landsheere, maar die besluit op de keeper. Dat was meteen ook het enige wapenfeit van VV Kipstar in het eerste kwartier. De kippen komen daarna namelijk fors onder druk te staan. In de derde minuut komt VV Kipstar al goed weg bij een door de scheidsrechter niet gezien handspel van Christophe Desmet. Even later kan Geraardsbergen voor het eerst dreigen met een afstandsschot dat rakelings over doel scheert. Geraardsbergen blijft opzetten via hun rechterflank en kan opnieuw op doel schieten maar de bal gaat ditmaal rakelings voorlangs. In de 17e minuut kan keeper Frederik Dhondt de kippen voor een achterstand behoeden door de bal knap te stoppen na een mislukt kunstje van libero Koen Vandenberghe. Twee minuten later kan VV Kipstar dan eindelijk nog eens op doel afgaan via spits Davy Hostijn, maar deze kan de kans niet afmaken. De kippen blijven nu een tiental minuten voor het doel van de tegenstander hangen. Davy Hostijn komt opnieuw voor doel, maar vergeet de bal af te leggen. Toch versiert hij met deze actie een hoekschop. Hierbij kan Koen Landsheere profiteren van het gestuntel van de lokale verdediging, maar zijn bal gaat rakelings over. In de daarop volgende fases hebben beide spitsen elk nog een kans, maar helaas faalt hun afwerking. In de allerlaatste minuut moet keeper Frederik Dhont het vel nogmaals redden van VV Kipstar nadat Geraardsbergen alweer door de buitenspelval is geglipt. Een al bij al heel matte eerste helft is de conclusie van de lokale pers en de meegereisde supporters.

De tweede helft begint al even mat: de kippen kunnen nog steeds geen echte vuist maken tegen Geraardsbergen. Tot in de tiende minuut de lokale scheidsrechter, de tweede overigens in de wedstrijd, een indirecte vrijschop fluit voor een vermeende terugspeelbal. Koen Landsheere maakt zich klaar voor de vrije trap en kan deze knap verzilveren in het gaatje dat door de Muur van Geraardsbergen wordt gelaten in de rechterhoek van het doel. 0-1 voor VV Kipstar. De spelers van Geraardsbergen uiten hun ongenoegen op de scheidsrechter, die hierop prompt het veld verlaat. De wedstrijd gaat zelfs vijf minuten verder zonder wedstrijdleiding tot een derde scheidsrechter zich alsnog aanbiedt om de match vol te maken. De 0-1 is meteen ook de mentale doodsteek voor Geraardsbergen, die tot dan toe de betere ploeg was. In de 16e minuut kan Pedro Samijn, voor het eerst sinds lang van bij de aftrap op het veld, Koen Landsheere lanceren, maar deze laat de kans liggen om de score op te drijven. Nog geen minuut later kan Koen Vandenbroeke profiteren van een bal die niet uit de 16 geraakt. Het staat 0-2. Geraardsbergen zit nu helemaal in de put. De kansen voor VV Kipstar volgen elkaar nu snel op. Hendrik Coorevits kan schieten op doel, na een pas van Davy Hostijn, maar zijn schot gaat voorlangs. In de 19de minuut is het wel prijs voor Davy Hostijn die er met het hoofd (nvdr. dat is al een eeuwigheid geleden) 0-3 van maakt. Twee minuten later krijgen de kippen terecht nog een strafschop toegewezen. De strafschopnemer van dienst is de tot dan bijna onzichtbare Geert Furniere. Hij neemt de strafschop perfect en daarmee staat het 0-4. Drie minuten voor affluiten kan Pedro Samijn nogmaals Koen Landsheere bedienen en deze zet met een mooi gekruld schot de forfaitcijfers op het bord. De kelk is dan nog niet tot op de bodem geledigd voor Geraardsbergen want in de allerlaatste minuut kan Koen Vandenbroeke er nog een doelpuntje aan toevoegen. Een overdreven en heel gevleide overwinning voor VV Kipstar volgens een spel dat even mat wat was als de beroemde taartjes van Geraardsbergen.

Een wedstrijd dus om vlug te vergeten met slechts enkele lichtpunten: Koen Landsheere die zijn debuut niet heeft gemist als spits en keeper Frederik Dhont die nog eens zijn netten clean kon houden. In de wandelgangen werd ook een nog verklaring gevonden voor de makke prestatie van Geert Furniere. Op zijn schouders rust namelijk de enorme druk van een mogelijk TV-contract voor VV Kipstar met TV-zender VITA-JA. Volgende afspraak is volgende week zaterdag met een verplaatsing naar Sint-Eloois-Vijve voor de wedstrijd tegen Belovo. De aftrap is om 15u00. Kipsupporters be there!