Wat Kipstar VV zaterdagnamiddag op de mat bracht, moet zowat het slechtste geweest zijn van het ganse seizoen. Als enig pluspunt kon de terugkeer van trainer Jürgen Vaernewyck gezien worden. Alweer diende hij echter af te rekenen met een waslijst aan afwezigen, waardoor opnieuw slechts met een kern van 11 spelers kon gestart worden. Tot overmaat van ramp diende Jürgen zelfs het fluitje ter hand te nemen, zodanig dat er zelfs geen coaching vanaf de zijlijn kwam.

En het was er aan te zien. Reeds vanaf de eerste minuut moest Kipstar VV de wet van de sterkste, meerbepaald Elene Zottegem, ondergaan. Dit resulteerde reeds in de 5' in een doelpunt, toen een afzwaaiende voorzet-lob over keeper Frederik D'Hondt in doel belandde, 0-1. Behalve enkele schaarse tegenprikjes, voornamelijk via Dieter T'Jollyn, speelde de eerste helft zich voornamelijk af op de speelhelft van Kipstar VV. In de 20' leidde een communicatiestoornis achteraan zelfs tot de 0-2, toen een speler van Zottegem alleen op keeper Frederik mocht afgaan en deze kansloos liet. Nog was Kipstar VV niet bij de les en in de 27' werd na hoekschop een weggekopte bal via een volleyschot in doel gewerkt voorbij keeper Frederik, 0-3. Dit werd tevens de ruststand.

Wie dacht dat Kipstar VV in de tweede helft een tandje zou bijsteken, kwam serieus bedrogen uit. Behalve een slap schotje van Pedro Samyn en een ver overgetrapt schot van Sandro De Meester, bleef het huilen met de pet op. Op het uur kwam een grieperige Davy Hostijn dan onze kippen "versterken", wat onmiddellijk resulteerde in een doelpunt. Na een snelle actie van Dieter over rechts, kon deze de bal mooi afleggen op Davy die natuurlijk niet twijfelde en er 1-3 van maakte. Bijna scoorde Davy zelfs de 2-3, toen hij met een sublieme lob bijna de keeper van Elene Zottegem kon verschalken, doch de bal belandde op de lat en de rebound werd flagrant gemist door Dieter. Eventjes beterschap dus, doch toen Koen Vandenberghe en Geert Furniere onze keeper met een terugspeelbal in de problemen brachten, trapte Frederik tegen een speler van Zottegem die de bal maar moest binnenleggen, 1-4. Boeken dicht ! Nog was de kelk echter niet geledigd, want in de 68' kreeg Elene Zottegem een strafschop na een foutieve tussenkomst van onze keeper, wat hem tevens (slechts) een gele kaart opleverde. De strafschop werd feilloos binnengetrapt en zo kwam de 1-5 eindstand op het bord.

Een complete offday van Kipstar VV, of was er meer aan de hand ? Zo waren er toch enkele verdachte feiten te constateren. Hoe kwam het trouwens dat de tegenstander, Elene Zottegem, zo laat was ? Waarom werd er achteraan zoveel ruimte gelaten ? Waarom moest de trainer/scheids na de wedstrijd zo vlug weg ? Met wie had de Zinger het tijdens de wedstrijd via GSM over 100 EUR ? Waarom kreeg Geert Furniere na de wedstrijd 2 kippen ? De pers voert in dit verband een diepgaand onderzoek en zal haar resultaten nog deze week op deze website publiceren !

Volgende week speelt Kipstar VV aan huis om 15u00 tegen Geraardsbergen. Wordt dit de revanche ? De ploeg is dit alleszins verschuldigd aan zijn trainer en supporters. Ondertussen kijkt de voltallige groep nog uit naar de verjaardagstractatie van Frederik Dewaele, die zijn plicht blijkbaar tracht te ontlopen. Foei !