Afgelopen zaterdag moest VV Kipstar na twee opeenvolgende verliesbeurten (nvdr. allemaal op eigen veld) aantreden op verplaatsing tegen Klijtstraat. De hamvraag was of de Kippen deze week op verplaatsing het tij eindelijk zouden kunnen keren. Trainer Vaernewyck kon hiervoor beschikken over een kern van 12 spelers, evenwel zonder topscorer Davy Hostijn en boegbeeld Geert Furniere. Op vraag van de Klijtstraat werd dan nog eens besloten 1 speler uit te lenen om hen toe te laten met een voltallig elftal aan de aftrap te verschijnen. De speler die hiervoor werd opgeofferd was Yves Lambrecht.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd kon geen van beide ploegen enige kans afdwingen. Mijn blad bleef dan ook maagdelijk wit, evenals de broekjes van onze Kippen. Na zeven minuten is het dan eindelijk zover met een eerste doelpoging van Dieter T'Jollyn op een assist van Koen Landsheere, maar Dieter laat de bal te ver van de voet waardoor de kans op een doelpunt onmiddellijk in de kiem wordt gesmoord. Twee minuten krijgt diezelfde T'Jollyn alweer een kans op een presenteerblaadje aangeboden na een misverstand tussen de verdediging en de keeper van Klijtstraat, maar opnieuw is Dieter niet bij machte de bal niet in doel te werken. Nog geen minuut later kan Dieter alweer op doel schieten en ditmaal, weliswaar na 2 rebounds verdwijnt de bal eindelijk in het doel. 0-1 voor VV Kipstar en op dat moment niet echt onverdiend. Kort daarna volgt een hoekschopfase voor de Kippen. Na veel geharrewar mist Wim Dewever de rebound. VV Kipstar blijft enige druk aanhouden via Wim Dewever, die zich op kracht kan doorzetten op de rechterflank en de bal voor doel brengt, maar niemand van de spitsen is goed gevolgd en de bal suist voorbij een open doel. Op het kwartier vindt dan een heel merkwaardig incident plaats. Pedro Samijn, tot dan toe aan een vrij onzichtbare partij bezig, verlaat zonder verwittigen het plein. In deze fase ontstaat een dispuut tussen Frederik Dewaele en de afdruipende Samijn. Dit gaat gepaard met een concentratieverlies bij Dewaele waardoor Klijtstraat met 2 spelers voor doel opduikt en de gelijkmaker ongestoord kan binnenschuiven. 1-1, een opdoffer voor de Kippen. De spelers zijn voor een poos het noorden kwijt en kunnen geen noemenswaardige kansen meer afdwingen. Integendeel het is Klijtstraat dat meer druk begint te ontwikkelen. Iets voor het halfuur kan Klijtstraat door de buitenspelval glippen. Keeper D'hondt komt uit, maar de vertwijfeling slaat bij hem toe. Die vertwijfeling komt hem duur te staan want de bal verdwijnt tussen zijn benen in het doel en dus 2-1 voor Klijtstraat. Het vertrouwen bij Kipstar is nu helemaal zoek en zowaar kan Klijtstraat nog enkele kansen afdwingen, maar vergeet daarbij af te werken. Even voor affluiten kan Sandro De Meester nog eens een kans afdwingen, maar hij besluit op de keeper. In de extra tijd van de eerste helft verkijkt keeper D'hondt zich tot overmaat van ramp ook nog eens op een afstandschot, zodat Klijtstraat met een onverwachte, maar terechte 3-1 voorsprong kan gaan rusten.

Trainer Vaernewyck kan zijn ogen niet geloven en verbreekt het uitleencontract van Lode Lambrecht aan de Klijtstraat. Hierdoor kan na het ronduit onprofessionele gedrag van Pedro Samijn, VV Kipstar weer met 11 aan de tweede helft beginnen. El Presidente vindt dat het niveau van zijn spelers ronduit beschamend is en spoort hen aan hier wat aan te doen in de 2e helft.

En voorwaar de spelers van VV Kipstar kunnen Klijtstraat gedurende het eerste kwartier op de eigen helft wegdrukken, met een opvallend goed spelende Lode Lambrecht. Echt doelgevaar is er echter niet bij. Twee acties zijn toch het vermelden waard. Na vijf minuten vergeet Sandro De Meester de bal in doel te schieten, na een mooie actie van Dieter. Twee minuten later kan Christophe Desmet uithalen met een schot op doel. De bal wijkt evenwel ongelukkig af op het been van een verdediger. Hierdoor wordt de kans op de aansluitingstreffer gemist. En wie de kansen mist, krijgt meestal het deksel op de neus. Want enkele minuten later pleegt Koen Vandenberghe handspel in het strafschopgebied. Penalty voor de Klijtstraat dus en die zetten de strafschop feilloos om. 4-1 is nu de achterstand. Maar een gouden kans om de draad terug op te nemen biedt zich nog geen minuut later aan de overzijde aan. Een verdediger van Klijtstraat legt Dieter T'Jollyn neer in het strafschopgebied. Penalty voor VV Kipstar, maar door het zoekgeraakte vertrouwen biedt geen enkele speler zich spontaan aan voor het nemen van de strafschop. Uiteindelijk neemt Wim Dewever zijn verantwoordelijkheid op, maar probeert de bal zodanig te plaatsen met als gevolg dat de keeper van Klijtstraat de bal wel heel makkelijk kan stoppen. Het geloof bij de Kippen ebt nu helemaal weg en het gekanker tussen de spelers neemt onverwijld toe. In de resterende twintig minuten is er van combinatievoetbal totaal geen sprake meer en afgezien van enkele doorbraken van Dieter T'Jollyn op rechts, maar dit zonder enig doelgevaar, en enkele schoten vanuit de 2e lijn van Wim Dewever en Koen Landsheere, die allemaal door de keeper van Klijtstraat makkelijk kunnen worden onderschept, kan VV Kipstar geen enkel echt gevaar meer crëeren. Integendeel is het Klijtstraat dat in de 25ste minuut nog bijna een strafschop weet te versieren door een fout van opnieuw Koen Vandenberghe. Maar gelukkig legt de scheidsrechter de bal net buiten de grote rechthoek. In de allerlaatste minuut wordt het dan nog bijna 5-1 voor Klijtstraat als zij door de buitenspelval glippen. Eindstand van een heel zwakke partij : 4-1 verlies voor VV Kipstar.

El Presidente liet zich na de wedstrijd niet zien in de kleedkamer en was niet te spreken na de wedstrijd. Logisch want zijn positie komt na een derde opeenvolgende verliesbeurt nu toch onder zware druk te staan. Met een zware wedstrijd in het vooruitzicht tegen het in competitieverband spelende OT Reflex nu zaterdag om 15u op het Kippenhof, zal El Presidente de moeilijke taak wachten om met een competitief en professioneel elftal aan de aftrap te verschijnen. Steun van een forse 12e man lijkt nu wel onontbeerlijk: dus alle supporters op post! Extra reden om te komen supporteren: achteraf kan een kaartje worden gelegd tijdens de grote Paaskaarting in de kantine bij Jean en Betsy. So be there!