Afgelopen weekend vond alweer het prestigieuze Kippentornooi plaats. VV Kipstar, organisator van het tornooi, moest daarbij zaterdag aantreden tegen het Kippenhof. Steeds een geladen wedstrijd in Wortegem daar beide ploegen thuis spelen in de Kippenarena. Voor VV Kipstar is het tornooi steeds de eerste grote test voor het voetbalseizoen definitief op gang geschoten wordt. In de voorbereiding naar het tornooi toe was al gebleken dat VV Kipstar ondanks de ploeg grotendeels kon worden behouden het dit seizoen misschien wel wat moeilijker zou krijgen dan vorig jaar. Er werd verloren in de eerste voorbereidingswedstrijd met maar liefst 3-7, tegen een weliswaar veel sterkere tegenstander, en vorige week nog konden de Kippen amper een gelijkspel uit de brand slepen: 4-4 tegen een ploeg uit de Bene-liga. Reden voor de talrijke tegendoelpunten moet niet vergezocht worden: libero Stanny Meersschaert verliet de ploeg en laat ons stellen nuchter bekeken dat je iemand met zoveel ervaring niet zomaar vervangt. Vervanger Wim Dewever leverde weliswaar verdienstelijke prestatie, maar deed Stanny toch niet vergeten. Trainer Jürgen Vaernewijck staat dus voor een moeilijke opdracht. De opstelling wordt nog maar eens dooreengeschud en voornamelijk dan de verdediging (nvdr. daar ook Hendriek Coorevits zich vorige week nog een spierblessure opliep). Voor de wedstrijd werd wel niet afgeweken van de klassieke 4-4-2 met dan ook in het doel Frederik D'hondt, voor hem op de libero Frederik Dewaele geflankeerd door Geert Furniere op links, Tim Bulckaen op rechts en als voorstopper Lode Lambrecht. Het middenveld wordt bevolkt door Tom Van Coillie centraal bijgestaan door Wim Dewever en op de linkerflank Christophe De Smedt en rechts Pedro Samyn. De aanvallende impulsen moeten komen van Tomas Vanrijckeghem en Rik Vanhoucke. Op de bank : Sandro De Meester, Pieter De Vriendt, de ook al geblesseerden Davy Hostyn en nieuwkomer Steven Soetens.

Al van bij de aanvang van de wedstrijd is duidelijk dat het team van het Kippenhof fysiek over een betere conditie beschikt. VV Kipstar wordt net niet onder de voet gelopen. Het Kippenhof drukt maar kan geen grote kansen afdwingen. Toch kan in de vijfde minuut VV Kipstar de eigen helft verlaten. Rik Vanhoucke kan de bal mooi voor doel brengen en Tomas Vanrijckeghem krijgt te veel ruimte van de Kippenhofverdediging en schiet de Kippen op voorsprong. 1-0. Dan begint het weer van vooraf aan en VV Kipstar kreunt onder de zware druk. Pedro begaat een forse overtreding en krijgt daarvoor van een heel alerte scheidsrechter onmiddellijk geel. Het kon niet blijven duren en de druk wordt in de 17de minuut te groot. VV Kipstar laat zich verrassen op snelheid een een mooie voorzet van het Kippenhof verdwijnt in doel via het hoofd van libero Frederik Dewaele, die nog poogde de bal in hoekschop te koppen. 1-1. Toch wanhopen de Kippen niet. El Presidente voert enkele vervangingen door. Christophe De Smet en Pedro Samyn worden naar de kant gehaald en het duo Steven Soetens en Sandro Demeester komen hen aflossen. Het spelbeeld verandert er echter niet door: Kippenhof overheerst maar hun kansjes blijven beperkt Toch kan Kipstar op voorsprong komen in de 29ste minuut als een mooie aktie van Wim De Wever en Tomas Vanrijckegem vakkundig wordt afgewerkt door Rik Vanhoucke. 2-1. Kipstar doet wat het moet doen maar ook het Kippenhof voelt aan dat er meer in zit voor hen. In de 32ste minuut moet keeper D'hondt zich reppen en rekken om de bal uit de korte hoek te halen. Mooie aktie die de gelijkmaker voorkomt. Al bij al een gevleide voorsprong voor het team van El Presidente bij de rust.

In de tweede helft blijft het een koekje van dezelfde deeg dan toch de eerste 10 minuten van de tweede helft. In de 11de minuut krijgt het Kippenhof een eerste grote doelkans als een slecht weggewerkte bal ternauwernood door een attente goalie D'hondt wordt weggewerkt. Maar ook aan de overkant krijgt VV Kipstar dan weer de kans om de voorsprong uit te vergroten als Davy Hostijn op zijn eentje op de doelman van het Kippenhof afgaat. Bal wordt ook daar op de lijn gekeerd door een snel teruggekeerde verdediger. In de daaropvolgende vijf minuten volgt een ware thriller. Minuut 13: Een bal wordt zomaar in de korte hoek binnengeduwd door het Kippenhof.
Mijn pen is nog niet koud of het Kippenhof is al terug aan het scoren als de verdediging te veel ruimte laat en de bal simpel voorbij de Kipstardoelman wordt getikt 2-3.
Maar VV Kipstar blijft er nog in geloven want 1 minuutje later kan Pieter Devriendt de bal in doel werken na een mooie voorbereidende actie van Wim Dewever. Toch is de vreugde van de gelijkmaker van wel heel korte duur. Het Kippenhof gaat ervoor en maakt in amper 2 minuten evenveel doelpunten. De eerste valt als een aanvaller zich losrukt van zijn verdediger, de tweede op een stilstaande fase waar de spelers van VV Kipstar roerloos blijven staan en een speler van het Kippenhof de eindcijfers vastlegt. VV Kipstar probeert nog wel in de resterende twintig minuten maar scoren zit er klaarblijkelijk niet meer in.

3-5 een verdiende overwinning voor het Kippenhof tegen een (te?) onmachtig VV Kipstar is de conclusie van de opgekomen supporters. De blauw-witten zullen het zondag dan ook moeten opnemen voor de derde plaats tegen Studax Avelgem. Een echte waardemeter want een ploeg uit de eigen competitie. Gaan de Kippen eindelijk hun ware gelaat laten zien?