Half november en de Kippen wachtten nog steeds op hun eerste zege van het seizoen. De positie van coach Jürgen Vaernewyck kwam zodoende stilaan in gevaar en hij wou dan ook absoluut de drie punten meegraaien bij de buren uit Elsegem om zo de rust rond zijn persoon te doen weerkeren.

VV Kipstar begon heel gretig aan de partij. Hendriek Coorevits kreeg na vijf minuten al een uitgelezen kans om de Kippen op voorsprong te schieten maar hij trapte de bal onbegrijpelijk naast. Nauwelijks enkele minuten later was het toch raak via Steven Soetens die profiteerde van een mistrap van de Vita-invallersdoelman op een lange bal van Fré Dewaele 0-1. Deze laatste was de man van de eerste helft bij de Kippen want naast zijn assist keerde hij ook nog eens twee ballen van de lijn. Een gelijkmaker hing in de lucht maar ook Wesley Samyn schoot zijn doelman Simon Amez ter hulp met een fameuze redding op de lijn. In de slotminuut trakteerde VV Kipstar de thuisploeg op een koude douche na een snelle omschakeling over de linkerflank via Steven Soetens en Stijn Van Medegael die vervolgens aan de verste paal Kristof Verleyen zag opduiken en die schoot het leer overhoeks binnen 0-2.

In de tweede helft stond er maar één ploeg meer op het veld, VV Kipstar. De Vita werd van het kastje naar de muur gespeeld. De ene kans na de andere volgde. In de tiende minuut knalde Wesley Samyn met een loeier de bal via de paal in doel 0-3. Steven Soetens bediende vijf minuten later Karel Blondeel in de rechthoek en die gleed de bal simpel over de lijn 0-4. De thuisdoelman behoedde vervolgens zijn ploeg voor meerdere tegendoelpunten maar moest zich in de slotfase toch nog één keer gewonnen geven na een sterke actie van Dries De Bock, afgerond door Lorenzo Boudry 0-5. Deze laatste miste in blessuretijd het orgelpunt van de wedstrijd na een fantastische dubbele één-twee met Steven Soetens wanneer hij de bal van op enkele meters recht op de doelman knalde.

Niks dan lachende gezichten na een klinkende overwinning in de derby, eindelijk die eerste zege beet!Doel : Simon

Verdediging : Luigi - Wesley - Fré

Middenveld : Dries - Henne - Broekie - Lorre - Stijn

Aanvallers : Soete - Karel

Bankzitters : Zinger - Crispijn