De eerste kille winteravond leidde de Kippen naar de schitterende kunstgrasmat van Olsa Brakel. Coach Jürgen Vaernewyck bracht een sterk elftal tussen de lijnen om de veteranen van de derde nationaler te bekampen.

In het openingskwartier hield VV Kipstar gelijke tred met de thuisploeg tot een rake kopbal zomaar in doel verdween 1-0. De Kippen leken vervolgens wat aangeslagen maar kwamen net voor de rust meerdere malen gevaarlijk opzetten. Na een heerlijke combinatie op de linkerflank tussen Christophe De Smet en Karel Blondeel belandde de bal bij Koen Vandenbroeke die een fantastische streep uit zijn sloffen toverde. De thuisdoelman zweefde het leer uit de kruising en verijdelde zo het doelpunt van het jaar voor Broekie en de goalie weerde onmiddellijk daarna ook nog eens een harde knal van Lorenzo Boudry af met de vuisten.

VV Kipstar acteerde sterk in het begin van de tweede helft maar werd na zo'n tien minuten koud gepakt bij een uitgespeelde counter van de thuisploeg afgerond met een droge schuiver in de rechterbenedenhoek 2-0. Toch lieten de Kippen de kopjes niet hangen en trokken voluit ten aanval. Lorenzo Boudry deed de dwarsligger trillen met een schitterende knal, Karel Blondeel trapte oog in oog met de doelman het leer in het zijnet. Een verdiende aansluitingstreffer leek in de maak en die kwam er ook. Karel Blondeel trapte de bal vanaf de elfmeterstip zuiver in de hoek binnen 2-1. De Kippen begonnen in een stunt te geloven maar een gemeten vrije trap enkele minuten later maakte een einde aan die illusie, 3-1. Match gespeeld zou je denken maar niets was minder waar. De thuisdoelman moest al zijn klasse tonen om rake kopballen van Karel Blondeel en Dries De Bock uit zijn doelvlak te houden. In de slotfase was de tank leeg bij VV Kipstar en mochten de Kippen hun doelman Simon Amez dankbaar zijn voor enkele puike reddingen waarmee hij een groter verlies vermijdde.

Lag het aan de mat of aan de tegenstander, in ieder geval speelde VV Kipstar één van zijn betere matchen van de laatste jaren. Hopelijk kunnen ze dit herhalen op het feest van Sinterklaas in de thuismatch tegen FC Schorisse.Doel : Simon

Verdediging : Broekie - Wesley - Fré

Middenveld : Luigi - Lorre - Stijn - Zinger - Steven C

Aanvallers : Dries - Karel

Bankzitters : Henne - PiP