Eerste match van de terugronde bracht VV Kipstar voor de laatste keer naar de Ronsestraat in Schorisse waar de Kippen al zo vele keren strijd geleverd hadden. Een laatste keer te gast in die unieke barakken waar zowel kleedkamers, douches, toog en twee danspalen gevestigd waren. T2 Pedro Samijn en twaalf Kippen mochten nog een laatste keer genieten van een brokje nostalgie in de Vlaamse Ardennen.

VV Kipstar begon de eerste helft bergafwaarts en trok meteen het laken naar zich toe. FC Schorisse werd op eigen helft teruggedrukt. Tijdens het eerste kwartier bleef het doelgevaar nog beperkt maar daarna creŽerde VV Kipstar de ene kans na de andere. Eťn bal strandde tegen de staak, een andere werd van de doellijn geveegd maar tegen de fantastische krul in de winkelhaak van Karel Blondeel had de thuisdoelman geen verhaal, 0-1 na twintig minuten. Drie minuten later verdubbelde Lorenzo Boudry de score na een mooie collectieve aanval van de Kippen 0-2. In het slot van de eerste helft kreeg VV Kipstar nog enkele uitgelezen kansen om de score op te drijven maar deze werden vakkundig de nek omgewrongen.

Begin tweede helft leek nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de Kippen. Steven Soetens en Davy Hostijn kwamen heel dicht bij een derde treffer maar botsten op een sterke thuisdoelman. Na een tiental minuten nam thuisploeg FC Schorisse het roer over en ondanks de waarschuwingen van T2 Pedro Samijn liepen de spelers als Kippen zonder kop met z'n allen blindelings naar voren. Thuisploeg FC Schorisse profiteerde optimaal van de vrijgekomen ruimte en prikte maar liefst 3 goals in vijf minuten tegen een ontredderde Kipstar-defensie. Een eerste nederlaag in 2015 leek onafwendbaar voor de Kippen maar vijf minuten voor affluiten kon Karel Blondeel zich met wat geluk doorzetten tot in de zestien en met een plaatsbal in de rechterbenedenhoek de bordjes weer in evenwicht brengen 3-3. De scheidsrechter, die op zijn 67ste voor de laatste keer het fluitje ter mond had genomen, vond het onmiddellijk daarna welletjes, floot definitief af en iedereen kon daar vrede mee nemen.

VV Kipstar is het nieuwe jaar dus begonnen zoals het het oude had beŽindigd, met een 3-3 gelijkspel tegen FC Schorisse waarbij elke ploeg ťťn helft voor zijn rekening nam. Na de match volgde een laatste verbroedering in de kantine met een frisse pint en een lekkere barbecue braadworst. Volgende week maakt VV Kipstar de verplaatsing naar Ellezelles, op zoek naar zijn eerste zege in 2015!

Doel : Broekie

Verdediging : Luigi - Wesley - Lander

Middenveld : Dries - Frť - Wim - Lorre - Soete

Aanvallers : Davy - Karel

Bankzitter : PiP