Eerste uitwedstrijd van 2015 op een koude winteravond en coach Jürgen Vaernewyck zat met de vingers in het haar wegens de vele afzeggingen tijdens de voorafgaande dagen. Slechts tien Kippen kwamen opdagen of bleken fit genoeg om de veteranen van FC Ellezelles partij te geven. T2 Pedro Samijn bood zich dan maar vrijwillig aan om als doelman te fungeren en zo het elftal te vervolledigen wat door de coach en de ganse groep werd geapprecieerd.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht VV Kipstar de aanval op en dat resulteerde reeds in de eerste minuut tot een kans via Karel Blondeel die de thuisdoelman stevig onder vuur nam, de doelman tikte het leer gevat over zijn deklat in hoekschop. In de vijfde minuut stak Rik Van Houcke de bal diep tot bij Karel Blondeel op de linkerflank, deze laatste kreeg alle tijd en zwiepte de bal heerlijk op het hoofd van de infiltrerende Wesley Samyn die mooi overhoeks binnenknikte 0-1. VV Kipstar bleef de match domineren maar heel wat afstandsschoten misten de juiste richting. Zo'n tien minuten voor de pauze verstuurde Rik Van Houcke een gemeten dieptepass naar Karel Blondeel die zijn doelpoging opnieuw in hoekschop zag gekeerd. Hij trapte vervolgens zelf de corner waarbij Hendriek Coorevits de bal onhoudbaar met het hoofd in doel buffelde 0-2. Thuisploeg FC Ellezelles kon in de ganse eerste helft de gelegenheidsdoelman van de Kippen maar zelden bedreigen dankzij het sterke verdedigende blok Fré Dewaele en Koen Vandenbroeke.

Begin tweede helft zette Koen Landsheere een mooie aanval op touw met Rik Van Houcke over de linkerflank, hij drong de zestien binnen maar plaatste zijn schot nipt naast de verste staak buiten. Na dit goed begin verwaterde de partij een beetje en zorgde de thuisploeg voor wat meer evenwicht zonder echter gevaarlijk te zijn. Plotseling bediende Koen Vandenbroeke de vrijstaande Karel Blondeel net buiten de rechthoek, die controleerde de bal op de borst en met een schitterende volley schudde hij iedereen terug wakker 0-3, wat een parel van Karel. Onmiddellijk daarna gooide Fré Dewaele zijn volledige body in de strijd om een felle uitbraak van FC Ellezelles af te stoppen wat hem lukte maar wel een blessure opleverde. Rik Van Houcke trok een minuutje later op wandel door de thuisdefensie, omspeelde simpel de doelman en dropte de bal tegen het net 0-4. De Kippen beëindigden de match met z'n tienen maar dat belette Wim Dewever niet om, mede dankzij een geniale schijnbeweging van Rik Van Houcke, de forfaitscore op het bord te prikken 0-5.

Alleen maar lachende gezichten na de wedstrijd in de kleedkamer, niet in het minst bij coach Jürgen Vaernewyck die zo zijn VV Kipstar het nieuwe jaar ziet starten met een 4 op 6. Hopelijk kunnen ze volgende week zondag, thuis tegen de Zuid-West Boys, een vervolg breien aan hun ongeslagen status in 2015.Doel : Pedro

Verdediging : Broekie - Fré - Lander - Henne

Middenveld : Lorre - Wesley - Wim - PiP

Aanvallers : Karel - Richie

Bankzitter : ---