Eindelijk nog eens een volle bank bij de Kippen voor de thuismatch tegen de vrienden uit Schorisse. Coach Jürgen Vaernewyck wou niets anders dan eerherstel na de blamage in Waarmaarde en had niets aan het toeval overgelaten en zijn middenveld versterkt met Steven Camelbeke en Stijn Vandenbroucke.

De Kippen kwamen heel sterk uit de startblokken met meteen een mooie kans voor Fré Dewaele die de bal nipt over de kruising joeg. De ganse eerste helft stond maar één ploeg op het veld, VV Kipstar, maar heel wat doelschoten van onder andere Stijn Van Medegael, Karel Blondeel en Stijn Vandenbroucke misten de juiste richting. In de slotminuut van de eerste periode werd de thuisploeg dan toch nog karig beloond vanaf de stip na handspel in de rechthoek. Karel Blondeel nam de doelman tegenvoets te grazen 1-0.

De tweede helft begon uitstekend voor de Kippen. Koen Vandenbroeke met een afleggertje tot bij Stijn Vandenbroucke die zijn gekraakt schot zag gedevieerd tegen de deklat waarna de bal via de bots in de kruising caprioleerde 2-0. De bezoekers hadden niets in de pap te brokkelen maar wanneer doelman Simon Amez een vrije trap uit zijn handen liet glippen, konden ze simpel tegenscoren en de spanning terug in de match brengen. De Kippen leken wat aangedaan maar knutselden juist voor het halfuur een fantastische aanval over links in elkaar, Wesley Samyn bediende Kristof Verleyen wiens harde knal tegen de deklat uiteen spatte. Drie minuten voor affluiten kwamen de bezoekers alsnog bijna langszij bij een zeldzame counter maar doelman Simon Amez redde ditmaal uitstekend. In de slotminuut strandde een voorzetschot van Christophe De Smet op de vuisten van de doelman, Dieter T'Jollyn was goed gevolgd en tikte de rebound tegen het net 3-1, meteen de eindstand.

Coach Jürgen Vaernewyck glunderde vervolgens op de late nieuwjaarsdrink dankzij de collectief sterke prestatie van zijn Kippen na het debacle bij de Paljaskes een week eerder. Volgend weekend komt het stugge Studax Avelgem afgezakt naar het Kippenhof, daarna iedereen op post voor de paaskaarting !

Doel : Simon

Verdediging : Broekie - Wesley - Fré - Henne

Middenveld : Luigi - Steven - Stijn VDB - Stijn

Aanvallers : Karel - PiP

Bankzitters : Zinger - Lorre - Dieter - Lander