VV Kipstar startte vol goede bedoelingen aan de wedstrijd. Vooral over links met een bedrijvige Stijn Van Medegael die jammer genoeg na tien minuten uit viel met een liesblessure. Naarmate de eerste helft vorderde verwaterde het spel van de Kippen en werd veel te veel de lange bal gehanteerd. Slechts één keer kon Steven Soetens zich echt doorzetten op de rechterflank maar zijn assist viel wel perfect voor Karel Blondeel die de bal van dichtbij hard in doel knalde 1-0. Meteen het enige lichtpunt in een kansarme eerste helft.

Na de pauze zat er meer vuur in de wedstrijd. De Kippen zochten het combinatievoetbal terug op en dat leverde een eerste mooie kans op voor Steven Soetens die centraal alleen op doel mocht afgaan maar hij stuitte op de uitgekomen doelman. Halfweg de tweede periode glipten de bezoekers één keer door de anders secure verdediging van VV Kipstar maar doelman Simon Amez toonde zich bij de pinken en hield de voorsprong op het scorebord. Nauwelijks een minuutje later bereikte Hendriek Coorevits aan de overkant de vrijstaande Stijn Vandenbroucke aan de rand van de rechthoek, zijn doelpoging werd afgeblokt in het pad van Lorenzo Boudry die de bal loeihard gekruist in doel schoot 2-0. In het laatste kwart werd het spel wat bitsiger en miste Hendriek Coorevits nog een uitgelezen kans om de score op te drijven door de bal vanaf de kleine backlijn onbegrijpelijk aan de verkeerde kant van de rechterstaak te plaatsen terwijl de hoek volledig open lag.

Moeizame maar verdiende overwinning voor VV Kipstar mede dankzij een puike organisatie en veel inzet. Volgende week volgt de topper tegen de veteranen van Olsa Brakel. Kunnen de Kippen ook die het vuur aan de schenen leggen ?

Doel : Simon

Verdediging : Luigi - Wesley - Fré - Henne

Middenveld : Lorre - Stijn VDB - PiP - Stijn

Aanvallers : Karel - Soete

Bankzitter : Wim